Ghí prepustené maslo bio 720ml České ghíčko
24,76 € s DPH
Prepustené maslo (nazývané aj ghí alebo ghee maslo, prípadne vyčerené maslo), vyrobené z českého bio mlieka.
Výhodou ghí masla je jeho omnoho dlhšia trvanlivosť oproti bežnému maslu a najmä vyšší bod prepaľovania (cca 250°C, čo je viac ako má masť) a preto je vhodné aj na vyprážanie..
Vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z neho odparuje voda a na povrchu sa usádzajú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú. Vďaka tomu má prepustené maslo len stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín a tak ho dobre znášajú aj ľudia, ktorí bežne nemôžu konzumovať mliečne výrobky.
Ghí maslo je vhodné na použitie namiesto bežného masla – na pečenie, vyprážanie, varenie, do kaší, do dezertov, do cesta a pod.
Skladujte v tme pri teplote do 20°C. Krajina pôvodu: ČR.
Zloženie
Bezvodový mliečny tuk.
Obsahuje stopy laktózy a mliečnej bielkoviny.
Výživové údaje v 100g
Energia 3677kJ / 878kcal, tuky 99,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 70g, sacharidy 0g, z toho cukry 0g, vláknina 0g, bielkoviny 0g, soľ 0g.