Zmes na špaldovú bábovku s citrónom demeter bio 485g Bauckhof
4,99 € s DPH
Veľmi ľahká a rýchla príprava. Príprava Vám zaberie 5 minút, doba pečenia 60 minút. Keďže zmes neobsahuje mlieko ani laktózu môžete si pripraviť i vegánsku verziu.
Bez použitia geneticky modifikovaných organizmov alebo geneticky modifikovaných surovín, bez použitia konzervačných látok a prísad.
Balenie obsahuje základnú zmes na bábovku, na polevu: 100 g práškového cukru a 1 fľaštičku prípravku z citrónového oleja.
Základná príprava s mliekom a vajcom.
- Ingrediencie: Pridajte 3 vajcia, 110 g masla a 100 ml mlieka.
- Predhrejte rúru na 175°C spodný a horný ohrev.
- Vložte obsah väčšieho balenia do misky. Pridajte 3 vajcia, 110 g zmäknutého masla, 100 ml mlieka a približne 2/3 citrónového oleja. Ručným mixérom spracujte na hladké cesto.
- Rovnomerne rozložte na formu na pečenie (priemer približne 26 cm) s papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre asi 60 minút na strednej mriežke do zlatohneda.
- Pred vybratím z formy nechajte koláč asi 15 min vychladnúť.
- Zmiešajte obsah menšieho balenia (práškový cukor na polevu) s 2 lyžicami teplej vody (ideálne s čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou) a zvyšným citrónovým olejom na polevu, štetcom natrite na koláč.
Základná vegan príprava
- Ingrediencie: Pridajte 150g margarínu a 150 ml vody
- Predhrejte rúru na 175°C spodný a horný ohrev.
- Vložte obsah väčšieho balenia do misky. Pridajte 150 g zmäknutého margarínu, 150 ml vlažnej vody a približne 2/3 citrónového oleja. Ručným mixérom spracujte na hladké cesto.
- Rovnomerne rozložte na formu na pečenie (priemer približne 22 cm) s papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre asi 60 minút na strednej mriežke do zlatohneda.
- Pred vybratím z formy nechajte koláč asi 15 min vychladnúť.
- Zmiešajte obsah menšieho balenia (práškový cukor na polevu) s 2 lyžicami teplej vody (ideálne s čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou) a zvyšným citrónovým olejom na polevu, štetcom natrite na koláč.
Zloženie
Špaldová múka typ 630 ** 59%, surový trstinový cukor **, kukuričný škrob *, prášok do pečiva (kypriaci prostriedok:hydrogenuhličitan sodný, okysľovadlo: tatarát draselný, kukuričný škrob*), jačmenná sladová múka **, pražená špaldová múka** 0,5% morská soľ, prísady na polevu: surový trstinový práškový cukor*, citrónový olej* 1 ml.
Alergén: lepok. Môže obsahovať stopy ďalších obilnín obsahujúcich lepok, orechy, sezam a sóju.
** z biodynamického poľnohospodárstva (demeter), * z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné hodnoty na 100 g
- energia 1512 kJ / 356 kcal
- tuky 0,8 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
- sacharidy 78 g - z toho cukor 30 g
- vláknina 2,4 g
- bielkoviny 7,5 g
- soľ 0,85 g
Skladovanie
Skladujte v suchu a chlade.
Krajina pôvodu
Nemecko