Vianočná vege kapustnica |
Kapustnica od Nikolety z instagramového profilu vyziva_s_nikol. Potrebujeme:
Postup:Najskôr si skaramelizujeme cibuľu tak, že cibuľku opražíme na oleji a posypeme ju 1 lyžičkou trstinového cukru, troškou soli, počkáme kým cibuľa úplne zmäkne a pridáme kyslú kapustu, 3 bobkové listy, zalejeme vodou 5 cm nad kapustu a na strednom ohni varíme cca 25 minút. Následne pridáme hríby, ktoré sme mali namočené cca 15 minút, (pridať môžme aj s vodou, v ktorej boli namočené), slivky, premiešame a necháme variť ďalších 15 minút na miernom ohni, osolíme, okoreníme podľa chuti a podľa potreby ešte zalejeme horúcou vodou. Zatiaľ si pokrájame tempeh na stredne veľké časti a po 40 minútach varenia kapustnice pridáme na posledných 5-10 minút aj tempeh a odstavíme. Pred servírovaním rozkrájame uvarený zemiak, dáme do misky, zalejeme kapustnicou, na vrch dáme plnú lyžicu gréckeho jogurtu.
TIP: zemiak varíme oddelene od kapusty, pretože by zemiak nezmäkol.
Energetická hodnota jednej porcie:
Recept je na 3 porcie.
Prajeme dobrú chuť! |