Úvod > Vianočné recepty > Vianočná vege kapustnica
 

Vianočná vege kapustnica

Vianočná vege kapustnica

Kapustnica od Nikolety z instagramového profilu  vyziva_s_nikol.

Potrebujeme:

  • 1/2 cibuľa (do sklovita skaramelizovaná)
  • 1 lyžica repkový olej 
  • Lyžica trstinový cukor 
  • Kyslá kapusta (cca 350 g, ideálne bez glutamántu)
  • Sušené hríby (dubáky) - 30 g (15 min vopred namočíme do vody) 
  • Tempeh 200 g 
  • Sušené slivky (5 min vopred namočíme do vody) 50 g 
  • Bobkový list 3 ks
  • Grécky jogurt (na vrch) 140 g
  • Zemiak uvarený 200 g

Postup:

Najskôr si skaramelizujeme cibuľu tak, že cibuľku opražíme na oleji a posypeme ju 1 lyžičkou trstinového cukru, troškou soli, počkáme kým cibuľa úplne zmäkne a pridáme kyslú kapustu, 3 bobkové listy, zalejeme vodou 5 cm nad kapustu a na strednom ohni varíme cca 25 minút. Následne pridáme hríby, ktoré sme mali namočené cca 15 minút, (pridať môžme aj s vodou, v ktorej boli namočené), slivky, premiešame a necháme variť ďalších 15 minút na miernom ohni, osolíme, okoreníme podľa chuti a podľa potreby ešte zalejeme horúcou vodou. Zatiaľ si pokrájame tempeh na stredne veľké časti a po 40 minútach varenia kapustnice pridáme na posledných 5-10 minút aj tempeh a odstavíme. Pred servírovaním rozkrájame uvarený zemiak, dáme do misky, zalejeme kapustnicou, na vrch dáme plnú lyžicu gréckeho jogurtu. 

 

TIP: zemiak varíme oddelene od kapusty, pretože by zemiak nezmäkol.

 

Energetická hodnota jednej porcie:

  • 374 kcal 
  • 24,1 g BIELKOVINY 
  • 42,3 g SACHARIDY 
  • 10,4 g TUKY 

 

Recept je na 3 porcie.

 

Prajeme dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia