Úvod > Vianočné recepty > Vegan wellington so zmesou zo zelenej šošovice
 

Vegan wellington so zmesou zo zelenej šošovice

Vegan wellington so zmesou zo zelenej šošovice

Fantastický vegánsky wellington na netradičný spôsob od Ivy z instagramového profilu ivka_veggierecipes.

Potrebujeme:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľka (nadrobno nakrájaná)
  • 150 g nakrájaných húb 
  • 1 väčšia nastrúhaná mrkva
  • 400g zelenej šošovice (namočená na min. 2 hodiny, prepláchnutá, scedená)
  • 2 PL sójovej omáčky Tamari
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL francúzskej horčice
  • 2 PL drvených paradajok bio Rapunzel
  • 60g orechov 
  • 50g múčky z  ovsených vločiek
  • sušený tymián
  • sušený rozmarín
  • čierne mleté korenie 
  • morská soľ
  • vegan lístkové cesto
  • olivový olej
  • rastlinné mlieko

Postup:

Vo väčšej panvici si na miernom ohni orestujeme cibuľu. Po cca 5 minútach pridáme cesnak a restujeme ďalšie 2 minúty. Následne pridáme huby a varíme 5 minút.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu, Tamari, citrónovú šťavu, drvené paradajky, horčicu, vlašské orechy, tymian a rozmarín. Všetko dôkladne premiešame a varíme ďalších cca 10 minút. Potom odstavíme z ohňa, pridáme múku a premiešame. Na záver dochutíme soľou a korením a zmes trošku vidličkou roztlačíme. Lístkové cesto si rozprestrieme. Zo zmesi spravíme pomocou potravinovej fólie roládu. Veľkosť a tvar prispôsobíme lístkovému cestu, keďže budeme rezať menšie pásiky a prekladať cez seba. Vytvorenú roládu umiestnime do stredu cesta a po oboch stranách nožíkom narežeme menšie pásiky. Po oboch stranách rovnako oproti sebe. Následne prekladáme z jednej strany na druhú a vytvárame navrchu mriežku. Dôkladne, ale zároveň jemne popritláčame aj na vrchu aj po bokoch. Konce zdvihneme a vytvarujeme tak, aby sme dôkladne uzatvorili cesto a nemali nikde dieru. Zbytkové pásy odrežeme. Pred vložením do rúry ešte potrieme olejom zmiešaným s rastlinným mliekom, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút pri teplote 220C/200C. 
 

 

Prajeme dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia