Vegan red velvet koláč |
Red velvet koláč pripravila Iva z instagramového profilu ivka_veggierecipes. Potrebujeme:
Krém:
Postup:Pripravíme si všetky suroviny. Najprv si namočíme na min. 60 minút kešu, potom scedíme. Pripravíme si formu. V recepte je použitá forma 20x20 cm. V mlynčeku na kávu si spracujeme kokos. Do väčšej misy pridáme múku, cukor, kokos, cviklový prášok, kakaový prášok, kypriaci prášok a soľ a metličkou premiešame. Zatiaľ si v ďalšej miske roztlačíme banán, a v pohári spojíme mlieko s vínnym octom a necháme chvíľu postáť (tzv. Vegánsky cmar) Najprv zmiešame banán a cmar a potom nalejeme do suchej zmesi a vymiešame na hladké cesto. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Formu vytrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie. Následne vlejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť na cca 20 minút. Zatiaľ si pripravíme krém. Do menšieho hrnca dáme zohriať mlieko, pridáme škrob a cukor a miešame pokým nezačne vrieť, potom odstavíme, dáme vychladiť a následne vymixujeme s kešu na hladký krém. Po upečení a vychladnutí cesta ho potrieme džemom podľa výberu a následne naň vylejeme krém. Necháme stuhnúť na min. 3 hodiny až celú noc. Nakoniec ešte posypeme strúhaným kokosom a podávame.
Prajeme dobrú chuť! |