Úvod > Vianočné recepty > Perníková roláda s mandarínkovým pudingom a mascarpone krémom
 

Perníková roláda s mandarínkovým pudingom a mascarpone krémom

Perníková roláda s mandarínkovým pudingom a mascarpone krémom

Perníková roláda od Michaely z instagramového profilu michalindaaa.

Potrebujeme:

Cesto: 

  • 3 vajcia
  • 30g špaldová hladká múka
  • 30g kokosový cukor
  • 1 lyžička kakao
  • 1 lyžička perníkové korenie
  • 1 lyžička mletá škorica
  • 1 lyžica med
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča. 

Manarinkovy puding:

  • mandarínky v konzerve
  • 1ČL citrónova šťava

Mandarínky so šťavou dáme variť, trochu stavy si dáme bokom a v nej rozhabarkujeme 20dg zlatého klasu. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. 

Krém:

  • 50g ricotta
  • 80 mascarpone
  • 80 ml slahackova smotana
  • 3PL med 

Postup:

Bielka vyšľaháme spolu so soľou a cukrom do peny, vareškou jemne vmiešame žĺtka a ostatné suroviny. Vylejeme na stredné veľký plech vystlaný papierom na pečenie. 180 stupňov cca 15 minút. 

Ešte teplú piškótu zrolujeme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Po vychladnutí, natrieme pudingom, na puding rozotrieme trištvrte krému, opäť puding a zrolujeme(napln nedávame až úplne do konca, lebo pri rolovaní by nám krém vytláčalo von) zvyšný krém použijeme na potretie celé rolády, dáme cez noc stuhnúť a na druhy deň len dozdobíme(ja som zvolila nastrúhaný perník a granátové jablko) 

 

Prajeme dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia