Úvod > Vianočné recepty > Perníková bábovka
 

Perníková bábovka

Perníková bábovka

Perníková bábovka od Lukáša Granca z instagramového profilu lukygranec.

Potrebujeme:

  • 2 2/3 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • 3 čl perníkového korenia
  • 1 čl vanilkového cukru
  • 1 čl soli
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 1 hrnček kryšt. cukru
  • 2/3 hrnčeka hnedého cukru
  • 225g zmäknutého masla
  • 4 väčšie vajíčka
  • 1 1/4 hrnčeka mlieka
  • Olej v spreji a múka na vymastenie formy
  • Práškový cukor na poprášenie bábovky ale cukrová poleva.

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 160°C.
  2. Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou.
  3. Do misky preosejeme múku s perníkovým korením a práškom do pečiva a odložíme na neskôr.
  4. Vo veľkej miske mixérom vymiešame kryštálový cukor, hnedý cukor a zmäknuté maslo - miešame 3 minuty, kým nám nevznikne svetlá a nadýchana hmota.
  5. Postupne po jednom vmiešavame vajíčka.
  6. Striedavo pridávame zmes múky a mlieko.
  7. Cesto vylejeme do predpripravenej formy.
  8. Pečieme približne 60-65 minút - kým špáratko, ktoré zapichneme do stredu, nevytiahneme čisté.
  9. Bábovku necháme 10 minút vo forme vychladnúť. Následne na formu priložíme tanier a obrátime.
  10. Vychladnutú bábovku posypeme cukrom alebo ozdobíme cukrovou polevou.

 

Prajeme dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia