Tofu natural 200g SOY N HEALTH
1,49 € s DPH
Natural - biele tofu sa vo všeobecnosti vyznačuje schopnosťou prijímať chute a vône iných potravín. Biele tofu je bez akýchkoľvek príchutí, preto je vhodné na prípravu slaných i sladkých jedál.
Tofu je japonský názov pre tvaroh. Je vyrobený zo sójového mlieka. V Číne ho poznali už pred dvoma tisícročiami.
Tofu si zachováva väčšinu nutričných predností sóje, ktorými sú predovšetkým vysoký obsah esenciálnych bielkovín a mastných kyslín, veľa vitamínov skupiny B a minerálnych látok. Obsahuje 2 -3 krát viac železa ako varené mäso. Na rozdiel od sóje neobsahuje vlákninu a uhľohydráty, pretoje lepšie stráviteľné.
Na západe sa dnes tofu vyrába rôznymi spôsobmi, tradičné postupy sa často zjednodušujú a pôvodný koagulačný prostriedok – výťažok z morskej soli – mnohí nahrádzajú lacnejšími prípravkami: chloridom vápenatým, kyselinou citrónovou, octom a pod. Podľa spôsobu prípravy a použitého koagulačného prostriedku máva tofu rôzne dietetické vlastnosti.
Toto tofu je pripravené výhradne podľa tradičnej ázijskej technológie s originálnym koagulačným prostriedkom. Tofu sa vyznačuje ľahkou štruktúrou apríjemnou chuťou.
Trvanlivosť je 21 – 30 dní od dátumu výroby. Po otvorení je potrebné ho ihneď spotrebovať. Krátkodobo, najviac 48 hodín, tofu možno skladovať v chladničke, najlepšie zaliate vodou, bez prístupu vzduchu.
Pri výrobe nie sú používané žiadne konzervačné látky ani geneticky upravované suroviny. Výrobok je vhodný aj pre celiatikov a pre ľudí trpiacich laktózovou intoleranciou. Je vhodný pri najrôznejších diétach alebo ako doplnok stravy racionálnej výživy.
Zloženie
Geneticky neupravované sójové bôby, prírodné zrážadlo: nigari, voda
Nutričné hodnoty na 100 g
energia 132 kcal/552 kJ
bielkoviny 15,68 g
sacharidy 0,28 g z toho cukry 0 g
tuky 7,9 z toho nasýtené mastné kyseliny 1,17 g
vláknina 0 g
soľ 3 g
Výrobca
Slovenská republika