Sušené huby Judášovo ucho 100g Provita
4,29 € s DPH
Judášovo ucho je názov pre druh huby, ktorá sa vyskytuje v lesoch Európy, Ázie a Severnej Ameriky. Je známa svojím charakteristickým tvarom, ktorý pripomína ucho. Biologický názov tejto huby je Auricularia auricula-judae.
Judášovo ucho sa v kuchyni využíva najmä v ázijskej kuchyni, kde sa pridáva do polievok, jedál zo zeleniny alebo mäsa, ale aj do šalátov. Má mierne kyslastú chuť a želatínovú textúru.
Okrem použitia v kuchyni má judášovo ucho aj niektoré liečivé účinky. V tradičnej čínskej medicíne sa používa na zmiernenie bolesti hrdla a na liečenie kožných ochorení. Obsahuje antioxidanty a polysacharidy, ktoré majú prospešné účinky na imunitný systém a zdravie všeobecne.
Použitie: Namočiť do studenej vody cca 1 hodinu. Odkrojíme tvrdé stredy. Pred ďalším použitím necháme 10 min. prejsť varom pri teplote 90 C. Pridávame do zeleninových šalátov, do polievok, omáčok ak mäsu.
Skladujete pri teplote do 20 C a relatívnej vlhkosti do 65 %. Krajina pôvodu: Vietnam.
Zloženie
Sušené judášovo ucho.
Výživové údaje v 100g
Energia 759kJ / 181kcal, tuky 0,6g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g, sacharidy 0,5g, z toho cukry 0,9g, bielkoviny 6,1g, soľ 0,06g.