Fazľa adzuki bio 500g Country Life
3,85 € s DPH
Nazýva sa fazuľa, ale je príbuzná skôr mungu. Môžete ju namočiť a potom variť. Používa sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Má skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ju v biokvalite.
Adzuki je potrebné namáčať minimálne 8 hodín. Následne je nutné adzuki variť cca 45 minút. Penu netreba zbierať a soľte určite až po uvarení. Po uvarení má ľahko svetlejšiu farbu do fialova a nerozpadáva sa.
Adzuki pochádza z Ázie, kde sa pestovala už pred rokom 1000 pr. n. l. V Číne a v Japonsku sa používa predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Typickým príkladom je sladký krém mochi. Z namočených fazúľ potom robia horúci nápoj, ktorý sa podobá čaju. V Japonsku je adzuki druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Zloženie
Fazuľa adzuki bio.
Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu.
Výživové hodnoty v 100g
Energia 1281 kJ / 304 kcal, tuky 1,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 41,5g, z toho cukry 3,1g, bielkoviny 23,1g, soľ 0g.