Tempeh BBQ bio 200g Tempehmanufaktur
4,79 € s DPH
Tempeh zo sóje, ochutený na spôsob barbecue. Fermentovaný sójový výrobok – prirodzene fermentovaná vegánska špecialita, bohatá na bielkoviny.
Môžeme nakrájať na kocky alebo nakrájať, nastrúhať najemno alebo nasekať. Tempeh, vyprážaný na panvici s trochou oleja do chrumkava hnedej farby, možno použiť na širokú škálu jedál, napríklad ako polevu na šalát alebo polievku, ako polevu na sendviče, do omáčok, kastrólov, misiek, wrapov a mnoho ďalších.
Tempeh je fermentovaná sójová pochúťka. Je vyrobený z varených, narezaných sójových bôbov, ktoré sú fermentované špeciálnym druhom plesne nazývanej Rhizopus oligosporus. Pleseň prerastá bôby a vytvorí sivo-bielu sieť, ktorá spája bôby a dodáva im chrumkavú textúru. Tempeh má bohatú, orieškovú chuť a je dobrým zdrojom bielkovín, vlákniny a vitamínov. Tempeh je pôvodom z Indonézie a dnes je obľúbenou pochúťkou po celom svete. Je všestranný a dá sa použiť v mnohých rôznych receptoch. Môže sa variť, dusiť, grilovať alebo piecť. Tempeh sa často používa ako náhrada mäsa v vegetariánskych a vegánskych jedlách.
Krajina pôvodu: Nemecko. Po otvorení spotrebujte do 3 dní. Dátum min. trvanlivosti viď obal.
Tmavé škvrny sú prirodzené spóry ušľachtilej plesne, sú neškodné a nie sú vadou výrobku.
Zloženie
Sója (sójové bôby 53%, voda), voda, korenie 1,5% (rajčinové a pomarančové vločky, údená paprika, karí, cesnak, jalapeño papričky, bazalka), morská soľ, štartovacie kultúry (Rhizopus). Môže obsahovať stopy lupiny a lepku.
Výživové údaje v 100g
Energia 626kJ / 149,8kcal, tuky 6,6g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,2g, sacharidy 2,5g, z toho cukry 1,2g, vláknina 5,7g, bielkoviny 17,6g, soľ 1,3g.