Zemiaková múka bezlepková bio 250g Bauckhof
2,57 € s DPH
Zemiaková múka Bauckhof je jemný zemiakový škrob vyrobený zo starostlivo vybraných najlepších zemiakov. Je ideálna na prípravu knedlí, na pečenie, na prípravu dezertov, krémov, do omáčok a polievok.
Jemné pečivo, koláče a torty sa stávajú obzvlášť jemnými a krehkými, keď sa časť múky nahradí zemiakovou múkou. Až tretina v prípade krehkého pečiva a polovica v prípade piškótového cesta.
Bez použitia geneticky modifikovaných organizmov alebo geneticky modifikovaných surovín, bez použitia konzervačných látok a prísad.
Základný recept na zemiakové knedle Bauckhof
Suroviny: 600g varených zemiakov, 40 g roztopeného masla, 100 g zemiakovej múky, 1 vajce, lyžička soli.
Postup: Varené zemiaky roztlačte cez sito. Zmiešajte so zvyšnými zložkami. Z cesta vytvarujte knedličky a varte asi 10 minút v slanej, horúcej vode. Varte až kým nevyplávajú na povrch. Ako variácie môžete pridať kocky slaniny, kocky syra alebo toastové kocky. Recept približne na 12 knedličiek.
Zloženie
Zemiaková múka *
* z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Nutričné hodnoty na 100 g
- energia 1386 kJ / 326 kcal
- tuk 0,3 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
- sacharidy 82 g - z toho cukor 0,5 g
- vláknina 1,0 g
- bielkoviny 0,05 g
- soľ 0,03 g
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu
Nemecko