Miso Genmai - hnedá ryža 400g MUSO
6,95 € s DPH
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Obsahuje celý rad minerálov a vitamínov.
Miso patrí neodmysliteľne k japonskej kuchyni. Má charakteristickú sýtu chuť a tmavú farbu.
Na výrobu tohto Genmai misa sa používa ryža, pri ktorej je zachované celé zrno aj s vonkajším obalom. Táto hnedá ryža má vyššiu výživovú hodnotu a miso z nej je hodnotnejšie, než miso z klasickej bielej ryže.
Je vhodné pre vegánov aj vegetariánov.
Môžeme ho používať do polievok, omáčok, zálievok, nátierok, pri príprave cestovín, na dochutenie zeleniny, pre úpravu morských rias.
Príprava
Rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom a preto ho pridávajte vždy až na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu odstáť.
Zloženie
Sójové bôby, hnedá ryža 27%, morská soľ 11%, voda, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergény: sója.
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v uzavretom obale v chladničke.
Nutričné hodnoty na 100 g
energetická hodnota 618 kJ / 163 kcal
tuky 7,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g
sacharidy 9,1 g z toho cukry 8,2 g
vláknina 7,7 g
bielkoviny 12,1 g
soľ 10,3 g
Krajina pôvodu
Japonsko