Maslový syr plátkový bio 150g Andechser Natur
4,14 € s DPH
Polotvrdý syr, prirodzene bezlaktózový. Maslový syr s jemne kyslou vôňou, ideálny aj na gratinovanie. Pasterizovaný. Obsah tuku 50% v sušine. Doba zrenia 4 týždne. Plátkový, bez kôrky. Balené v ochrannej atmosfére.
Prirodzene bezlaktózový (obsah laktózy <0,1g / 100g).
Obal (fólia aj kartón) sú 100% recyklovateľné.
Syr sa vyrába z čerstvého mlieka, ktoré pochádza z fariem v hornom Bavorsku.
Vyrobený je podľa starej remeselníckej tradície. Mlieko na tento syr sa krátko zahreje a pridajú sa baktérie mliečneho kvasenia. Tie zabezpečujú prirodzené predzretie a pomalé zrážanie mlieka a priaznivo pôsobia na ľudský organizmus. Pridaním syridla sa mlieko zahustí. Výsledná produkt sa potom pomocou syrovej harfy nakrája na kocky, aby mohla srvátka odtiecť. Majstri syrári ho potom plnia do foriem a niekoľkokrát ich otočia, aby zvyšná srvátka stekala rovnomerne. Potom sa syr na krátku dobu vloží do soľného kúpeľa, čím sa zabezpečí jeho udržanie a zaokrúhlenie chuti. Tento krok predstavuje začiatok prvej fázy dozrievania. V syrárni sa o tento syr počas štyroch týždňov starostlivo starajú skúsení majstri.
Skladujte v chlade pri teplote do 10°C. Krajina pôvodu: Rakúso.
Zloženie
Pasterizované kravské mlieko, soľ, syrové kultúry, mikrobiálne syridlo.
Polotvrdý syr, min. 50% tuku v sušine.
Výživové údaje v 100g
Energia 1598 kJ / 386 kcal, tuky 34 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 22 g, sacharidy <0,1 g, z toho cukry <0,1 g, bielkoviny 20 g, soľ 1,5 g.