VÝPREDAJ Špirálky PKU 250g Bezgluten
0,00 €
Nízkobielkovinové cestoviny, vhodné pre celiatikov.
Vhodné pre bezlepkovú, bezlaktózovú a nízkobielkovinovú diétu a pri neznášanlivosti vajec.
Trvanlivosť 24 mesiacov. Uchovávajte v suchu a chlade. Balené v ochrannej atmosfére. Vyrobené v súlade s HCCP a ISO 9001:2008. Vyrobené v EÚ.
Zloženie
Kukuričný škrob, deproteinovaný pšeničný škrob, voda, zahusťujúca látka: E464, emulgátor: mono a diglyceridy mastných kyselín, regulátor kyslosti: E575, farbivo: betakarotén.
Nutričné hodnoty v 100 g výrobku
- bielkoviny: 0,3 g
- tuky: 0,6 g
- sacharidy: 85,4 g
- fenylalanin: 10,6 mg
- energetická hodnota na 100 g výrobku: 348,2 kcal / 1456,8 kJ
Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon.
Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú!
Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny?
Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.
Bezlepkové cestoviny
Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!