Špaldové rezance bio 250g Biomila
1,57 € s DPH
Bezvaječné špaldové bio cestoviny - rezance, sušené.
BIO celozrnné špaldové cestoviny sú známe svojimi výnimočnými kvalitami. Predstavujú zdroj rastlinných bielkovín a vyznačujú sa vysokým obsahom vlákniny.
Vyrábajú sa len z bio celozrnnej špaldovej múky a vody. Sú vhodné ako závarka do polievok, na zapekanie i na prípravu rôznych druhov šalátov.
Špalda je pestovaná v súlade zo zásadamiekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že vaše telo nie je vystavené ďalšou záťažou chemickými látkami.
Zloženie
Špaldová celozrnná múka (z ekologického poľnohospodárstva), voda.
Alergény: obsahuje lepok.
Príprava
100g cestovín vložíme do 1l mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni 3 min. Odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou 2-5 min. podľa ďalšieho spôsobu úpravy. Hotové cestoviny scedíme.
Priemerné nutričné hodnoty v 100g
energia 1 500 kJ / 355 kcal
tuky 3,08 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,46 g
sacharidy 73,27 g z toho cukry 22,00 g
vláknina 8,82 g
bielkoviny 12,96 g
soľ< 0,0025 g
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Krajina pôvodu
Slovensko
Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon.
Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú!
Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny?
Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.
Bezlepkové cestoviny
Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!