Mie rezance pšeničné bio 250g ALB

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Mie rezance pšeničné bio 250g ALB
 

Mie rezance pšeničné bio 250g ALB

Mie rezance z pšeničnej múky, vhodné nielen pre ázijskú kuchyňu. Nepražené, s nízkym obsahom tuku. Bez umelých prísad. Nemecká kvalita.
Kód produktu:7844638
EAN kód: 4018722305699
Výrobca:ALB-GOLD
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
 ks
Vaša cena: 1,66 € bez DPH
1,99 € s DPH
jednotková cena s DPH /ks
1.99

Mie rezance, vhodné nielen pre ázijskú kuchyňu. Nepražené, s nízkym obsahom tuku. Bez umelých prísad. Nemecká kvalita.

Tradičné ázijské mie rezance bývajú vyprážané, avšak tieto rezance sú vyrobené unikátnym procesom pomocou horúcej pary. Vďaka jemnému procesu sušenia sa rezance nerozpadávajú.

Rezance sú predvarené, takže ich príprava je veľmi jednoduchá – stačí na niekoľko minút povariť v horúcej vode.

Mie rezance sa často používajú v ázijskej kuchyni a sú populárne v rôznych jedlách, ako sú mie goreng, pho, pad thai a ďalšie. Môžu byť použité aj ako základ pre šaláty alebo ako príloha k rôznym mäsám, zelenine alebo omáčkam.

Skladujte v chlade a suchu, chráňte pred svetlom. Dátum min. trvanlivosti viď obal.

Príprava: Ponorte do osolenej vriacej vody, prikryte a varte cca 9 minút.

Zloženie

Pšeničná múka, semolina (pšeničná krupica). Môže obsahovať stopy vajec a sóje.

Výživové údaje v 100g

Energia 1575kJ / 371kcal, tuky 1,1g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 78g, z toho cukry 1,5g, vláknina 2,6g, bielkoviny 11g, soľ <0,01g.

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia