Japonské rezance Udon bio 250g Arche

 
 
 
Špajza > Cestoviny > Japonské rezance Udon bio 250g Arche
 

Japonské rezance Udon bio 250g Arche

Vegánske pšeničné rezance ručne vyrábané tradičným japonským spôsobom. Vhodné do omáčok, polievok, šalátov alebo na vyprážanie.
Kód produktu:10938191
EAN kód: 4020943130752
Výrobca:Arche
Dodacia lehota
Dodacia lehota: SKLADOM - DOSTUPNÉ IHNEĎ
 ks
Vaša cena: 3,12 € bez DPH
3,74 € s DPH
jednotková cena s DPH /ks
3.74

Vegánske pšeničné rezance ručne vyrábané tradičným japonským spôsobom. Vhodné do omáčok, polievok, šalátov alebo na vyprážanie.

Uschovajte na suchom mieste, chráňte pred svetlom a teplom. Otvorené balenie dobre uzatvorte. Krajina pôvodu: Holandsko.

Príprava

Povarte s trochou soli cca 14 minút v dostatočnom množstve vody, potom prepláchnite krátko studenou vodou a dobre sceďte.

Zloženie

Tvrdá pšenica.

Výživové údaje v 100g

Energia 1444 kJ / 345 kcal, tuky 1g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g, sacharidy 70,5g, z toho cukry 0,7g, bielkoviny 11g, soľ 0,003g.

 
 
Bio cestoviny

Mohlo by sa zdať, že ide o Taliansky výmysel, no nie je tomu celkom tak. Prvé zmienky o cestovinách pochádzajú zo starovekého Grécka, kde koláčové cesto usušili na slnku, natrhali na kúsky a uvarili vo vode. Rimania však tento nápad zdokonalili, a to tým, že cesto nakrájali na rovnaké pásiky a dali mu názov laganon. 

Dnes už poznáme nespočetne veľa druhov cestovín, či už hovoríme o tvare, zložení, alebo spôsobe prípravy. U nás v Biolande nájdete široký výber, či už ste celiatik, športovec, alebo vegán. Celozrnné Špaldové, semolinové, pohánkové, ryžové, kukuričné, ktoré sú bohaté na hodnotné sacharidy, z rôznych druhov strukovín, či semien, ktoré zasa obsahujú značný podiel bielkovín. Neviete čo na ne? U nás nájdete rôzne pestá, omáčky, zeleninu...Pri cestovinách sa fantázii medze nekladú! 

 

Prečo sú lepšie celozrnné cestoviny? 

Klasické cestoviny obsahujú minimum živín a navyše po nich rýchlo vyhladneme. Celozrnné cestoviny sú vyrobené z celých zŕn, čiže zo všetkých jeho častí. Preto je v nich mnoho prospešných látok. Cestoviny z celých zŕn obsahujú veľa vlákniny, ktorá pomáha udržať pocit sýtosti a zároveň prospieva tráviacemu traktu. Je prevenciou zápchy, ktorá v súčasnosti trápi veľkú časť populácie. Konzumácia celozrnných cestovín znižuje riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení i rakoviny.

 

Bezlepkové cestoviny

Ako? Veľmi jednoducho! Na výrobu takýchto cestovín bývajú použité napríklad rôzne semená - sezamové, ľanové, tekvicové, makové. Taktiež strukoviny ako fazuľa, sója, cícer, mungo fazuľa, či žltá šošovica. Ďalšou možnosťou sú cestoviny z rôznych obilnín, či už z ryže, pohánky alebo kukurice. Tieto cestoviny sú vhodné najmä pre celiatikov, pretože neobsahujú lepok, pre športovcov vďaka vyššiemu obsahu bielkovín, a väčšina z nich aj pre vegánov, takže si vyberie naozaj každý!   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia