Potrebujeme:
- 1 menší karfiol
- 2 mrkvy
- 2 vajcia
- 100g mozzarella
- 4PL špaldová celozrnná krupica
- Soľ
Dip:
- Skyr
- Citrón
- Bazalka
- Soľ, olivový olej
Postup:
Karfiol s mrkvou uvaríte do mäkka, zlejete vodu a popučíte. Pridáte nastrúhanú mozzarellu a spolu s ostatnými suroviny poriadne premiešate. Zo zmesi si spravíte guľky, ktoré obalíte v troche strúhanky a dáte na pripravený plech s papierom na pečenie. Guľky jemne pritlačíte tak, aby vznikli karbonátky. Pokvapkáte olivovým olejom a dáte piecť na 180st na 30-40min. Vyberiete až keď budu upečené do zlatista ???? Skvele sa k tomu hodí čerstvá zelenina a deep zo skyru s citrónovou šťavou a bazalkou. Deep si pripravíte zmiešaním všetkých surovín a môžte dochutiť soľou a lyžičkou olivového oleja.
Prajeme dobrú chuť!
|